همه رویدادهای بی‌ربط عامل حواسپرتی خیالباف ها

image9s

تحقیقات جدید نشان می دهد که هر رویداد نامربوط به سادگی توجه خیال پردازان را منحرف می کند این افراد بدترین کارمندان دنیا هستند. 

به گزارش مهر، نظریه های پیشین نشان می داد افرادی که به سادگی در ذهن خود گم می شوند قادر هستند عوامل منحرف کننده بیرونی و بی ربط را از افکار خود جدا کنند اما نتیجه جدیدترین تحقیقات دانشگاه سوسکس و دانشگاه کالج لندن خلاف آن را ثابت کرده است. انجام این تحقیقات برای اولین بار نشان داده که توانایی یک فرد برای پالایش عوامل منحرف کننده درونی و بیرونی در یک سمت مغز قرار دارد.

نتایج این تحقیقات محققان دانشگاه های سوسکس و کالج لندن نشان می دهد که بعید به نظر می رسد کارمندهای خیالباف بتوانند هنگام خیال پردازیهای خود روی کاری که به آنها محول شده تمرکز کنند. سوفی فورستر از دانشگاه سوسکس اظهار داشت که تحقیقات ما نشان می دهد که افرادی که نادیده گرفتن رویدادهای منحرف کننده اطراف برایشان دشوار است، در مقابل تفکرات غیر مرتبط خود نیز نمی توانند مقاومت کنند. همچنین عکس این قضیه نیز صادق است. 

وی افزود: سایر محققان ذهن اظهار داشتند که افرادی که وقت خود را روی افکار درونی صرف می کنند به تأثیرات محیط بیرونی کمتر پاسخ می گویند اما حقیقت چیز دیگری است.

دکتر فورستر و نیل لاوی از دانشگاه کالج لندن مجموعه آزمایشهایی انجام داده که طی آن از داوطلبان خواسته شد کارهای ساده ای چون شناسایی این که واژه چشمک زن روی صفحه رایانه X بوده یا N انجام دهند.

صاویر کاراکترهای کارتونی بی ربط به موضوع به عنوان عامل منحرف کننده حواث در صفحه نمایش داده شد. وقتی داوطلبان کاراکترهای کارتونی را مشاهده می کردند سرعت پاسخ دهی آنها کندتر شد این امر میان افرادی که خود را خیالباف توصیف کرده بودند بیشتر بود. 

این گروه تحقیقاتی یادآور شده است که نتایج این تحقیقات نشان می دهد که انحراف از منابع غیر مرتبط درونی و بیرونی از مکانیسمهای متداول توجه سرچشمه می گیرد که در میان افراد متفاوت است.

نویسندان این تحقیق اعتقاد دارند که نتایچ این تحقیقات برای مطالعه برخی از اختلالات بالینی سودمند است. برای مثال اختلال کم توجهی – بیش فعالی دارای نشانه هایی چون حواس پرتی بدون مشخص شدن درونی و یا بیرونی بودن منبع آن است. محققان نتایج تحقیق خود را با عنوان ” انحراف توسط ذهن: تفاوتهای فردی در حواسپرتی نشان دهنده سرگردانی ذهن است” در مجله “روانشناسی تجربی: یادگیری، حافظه و شناخت” منتشر کرده اند.

منبع: سایت میگنا

By : تنها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.